SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric per tal de millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació. 

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Video de la campanya:

https://www.youtube.com/watch?v=eIwJLeEVVsU&feature=youtu.be

Amb aquesta finalitat els alumnes de l’escola realitzaran diferents activitats de sensibilització durant aquesta setmana; fomentant així hàbits de transport més saludables i menys contaminants.

Canviar la nostra manera de desplaçar-nos evitant l’ús sistemàtic del cotxe, no només pot incidir en potenciar els nostres nivells d’activitat física, sinó que també contribuirà a millorar la qualitat de l’aire que respirem i, de retruc, ajudarà a prevenir accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina o al centre educatiu, caminar o moure’s en bicicleta quan fem sortides properes, pot ser una bona forma de protegir i millorar la nostra salut i el nostre entorn.També et pot interessar...

PROJECTE EDUCATIU

  Us presentem  el Projecte Educatiu de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Un Projecte que explícita un estil d'educar inspirat en la Propost...

llegir més »

EL NOSTRE TWITTER

Vedruna Sant Elies - TWITTER

llegir més »

INSTAGRAM de Vedruna Vilafranca USUARI: vedrunavilafranca

EL NOSTRE INSTAGRAM

https://www.instagram.com/vedrunavilafranca/

llegir més »