MOMENTS DE REFLEXIÓ

Durant el curs tenim instaurats molts moments de reunió i diàleg amb tot el grup d’alumnes i el tutor/a. Donem gran valor en la comunicació entre tots els companys i professorat per així aconseguir un ambient de confiança i escolta.

A tots els cursos, cada matí fem la dinàmica del Bon dia que canvia segons el nivell educatiu. Aquest moment cada nen/a ens explica i expressa el que vol comunicar i ho posem en comú amb tot el grup. Els tutors fem acompanyem a nivell emocional a cada alumne per tal de conèixer com es sent i de quina manera el podem ajudar per poder començar un bon dia.

Com a novetat a l’escola apliquem el programa TREVA que té com a objectiu principal afavorir un clima tranquil i reposat a l’aula, així també, el relaxament interior dels nostres alumnes. Amb la formació obtinguda del professorat iniciem des del parvulari fins a l’etapa de secundària un seguit d’estratègies i dinàmiques que permeten instaurar de manera rutinària aquestes activitats d’interiorització. Després, ja de més grans tindran l’autonomia suficient per aconseguir l’autocontrol emocional d’ells mateixos.

Definitivament sent molts conscients del ritme, a vegades accelerat, que ens porta la vida moderna tota la comunitat educativa fem l’important tasca de potenciar més espais on els alumnes es trobin relaxats i amb un ambient tranquil.

Algunes accions en aquest sentit són:

-Moments de relaxació a l’aula. Es realitza a través de música o silenci, o de vegades també a través d’algun massatge. 

-El “Bon dia”. És també característic de la nostra escola començar el dia amb una petita reflexió, cançó o vídeo, ja sigui escollit pels alumnes o pel professor.


Arxius d'interès


També et pot interessar...

PROJECTE EDUCATIU

  Us presentem  el Projecte Educatiu de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Un Projecte que explícita un estil d'educar inspirat en la Propost...

llegir més »

EL NOSTRE TWITTER

Vedruna Sant Elies - TWITTER

llegir més »

INSTAGRAM de Vedruna Vilafranca USUARI: vedrunavilafranca

EL NOSTRE INSTAGRAM

https://www.instagram.com/vedrunavilafranca/

llegir més »