Des de ben petits ens iniciem amb el camp científic realitzant moltes sortides vinculades amb l’observació i l’aprenentatge de la ciència. Cada curs realitza com a mínim una sortida relacionada amb aquest camp visitant museus, aules de natura, granges-escola....

També es realitzen tallers dins de l’aula de caire medioambiental organitzats des de la Mancomunitat i altres serveis externs.

A cicle superior es participa en el Programa Recerkids per tal d’iniciar els alumnes en la recerca científica  i descobrir com és un procés d’investigació i quin és el dia a dia en la vida d’un professional de la ciència.

Amb la finalitat de familiaritzar els alumnes en aquest àmbit a  primer i tercer d’ESO es participa a la Festa de la Ciència organitzada anualment per la Universitat de Barcelona.

A 4t d´ ESO, l’alumnat de l’itinerari científic participa   en el programa "Fem Recerca!” del Parc Científic de Barcelona, participant en un taller de biotecnologia a l’IRB de Barcelona, en el que es treballa amb protocols d’experimentació que utilitzen tècniques habituals en els laboratoris de recerca biomèdica.

També l’alumnat de 4t d’ESO participa en el Projecte Rius com a voluntaris, controlant l’estat de salut d’un tram del riu Foix,  portant  a terme dues  inspeccions de la qualitat de l’aigua i de la fauna i flora de la ribera del riu.  Els resultats d’aquestes inspeccions es fan arribar a l’ Associació Hàbitats. Amb la realització d’ aquesta activitat es pretén que els alumnes se sentin partícips d’un projecte  que va més enllà de l’escola i que fomenta  valors de respecte mediambiental i alhora permet treballar diferents aspectes relacionats amb els procediments  i actituds de l’ àmbit científic.


També et pot interessar...

PROJECTE EDUCATIU

  Us presentem  el Projecte Educatiu de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Un Projecte que explícita un estil d'educar inspirat en la Propost...

llegir més »

EL NOSTRE TWITTER

Vedruna Sant Elies - TWITTER

llegir més »

INSTAGRAM de Vedruna Vilafranca USUARI: vedrunavilafranca

EL NOSTRE INSTAGRAM

https://www.instagram.com/vedrunavilafranca/

llegir més »